Nissans minsting, Micra, blir helelektrisk

Den nya Nissan-kompakten är designad av Nissan som en systermodellen till Renaults nästa Clio. Den planeras att tillverkas i Renault ElectriCity-centret i Frankrike och den kommer att efterträda den klassiska Nissan Micra.

Nissan beskriver Europa som en region som har en nyckelroll i att driva elektrifiering för Nissans Ambition 2030-vision, med nya framtida fordon och teknik, inklusive nya modellerna som Nissan Ariya som är en ny EV-crossover samt Nissans e-POWER-teknik som kommer till Europa i nya Qashqai och X-Trail.

Dagens tillkännagivande är en del av den nya Alliance 2030-visionen. Den nya modellen är designad av Nissan och konstruerad och tillverkad av Renault på Alliance CMF B-EV-plattformen. Denna plattform gör det möjligt för varumärkena att upprätthålla en unik stil för sina respektive produkter, vilket framgår av förhandsvisningen av designen.

Mer om Nissans och alliansens framtidsplaner och de revolutionerande ASSB-batterierna

”Denna helt nya modell kommer att designas av Nissan och konstrueras och tillverkas av Renault på vår nya gemensamma plattform, vilket maximerar användningen av våra allianstillgångar samtidigt som den behåller sin Nissan-känsla”, säger Nissan Chief Operating Officer Ashwani Gupta.

Den kommande nya elbilen adderas till portföljen av Nissan-modeller tillverkade av Renault i Frankrike, som inkluderar Nissans program av lätta lastbilar, särskilt nya Nissan Townstar, som efterträder den banbrytande e-NV200 som Nissans lilla elektriska skåpbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =