Nya Defendern som support för Virgin Galactic

Land Rover var en del av insatsen när Virgin Galactic slutförde sin första fullt bemannade rymdflygning någonsin, med grundaren Sir Richard Branson ombord som en av fyra specialister.

  • Samarbete för rymdflygningar: Land Rover-fordon stöder Virgin Galactics första kommersiella rymdflygning med full besättning.
  • Range Rover Astronaut Edition och Land Rover Defender 110 hjälper till att sätta Sir Richard Branson i rymden för första gången.
  • Partner sedan 2014, Land Rovers bogserar Virgin Galactic rymdskepp, transporterar astronauter och stöder den dagliga verksamheten.

Titta på uppdraget på www.virgingalactic.com/

Land Rover var i högsta grad delaktiga när Virgin Galactic slutförde sin första fullt bemannade rymdflygning någonsin, med grundaren Sir Richard Branson ombord som en av fyra specialister. SpaceShipTwo Unity-skeppet lyfte med fyra specialister och två piloter ombord. Den sex man starka besättningen startade och slutförde sitt uppdrag vid Spaceport America i New Mexico. Sir Richard anlände till ”Unity 22” -uppdraget i en Range Rover Astronaut Edition och efter en säker landning bogserades hans rymdfarkost tillbaka till väntande välbefinnande av en Land Rover Defender 110.

Företagets fjärde bemannade rymdflygning var den första som hade en full besättning. De i kabinen upplevde tyngdlöshet och en fantastisk utsikt över jorden från rymden. Publik runt om i världen såg en liveström av rymdfärden och såg från första bänk den extraordinära upplevelsen som Virgin Galactic skapar för framtida astronauter.

”Detta är en otrolig teknisk och mänsklig prestation för Virgin Galactic-teamet när de tog personligt äventyr till spännande nya höjder. Land Rover är stolt över att ha stöttat detta spännande uppdrag och vi ser fram emot att stödja alla flygningar in i framtiden”.

JOE EBERHARDT PRESIDENT & VD, JAGUAR LAND ROVER NORDAMERIKA.

Virgin Galactic är världens första kommersiella rymdskeppsoperatör, eller ”spaceline” som man själva beskriver sin roll. Det har redan registrerat cirka 600 Future Astronaut-kunder, som kommer att transporteras till sina flygningar i bilar som levereras av partnern Land Rover. Land Rovers är en del av det dagliga livet för Virgin Galactic-teamet, med roller som inkluderar bogsering av rymdfarkoster, transport av utrustning och rensning av landningsbanor före start för det första privata företaget som flyger människor ut i rymden i ett rymdskepp som är utformat för kommersiell service.

Land Rover har hela tiden varit vid vår sida och är en del av vårt dagliga liv på Virgin Galactic sedan 2014. Det var helt passande att dessa skickliga, lyxiga och ikoniska fordon spelade en central roll i dagens historiska händelser. När vi ser fram emot starten av en fullständig kommersiell tjänst kan vi inte vara mer glada över att veta att Land Rover kommer att bjuda oss sin ”over and beyond-spirit”, eftersom vi tillsammans öppnar utrymme för att förändra världen för gott.

STEPHEN ATTENBOROUGH HUVUDKUNDFÖRETAGARE FÖR JOMFÖRGALAKTIK

Virgin Galactic-grundaren Sir Richard Branson och Jaguar Land Rover Chief Creative Officer Prof Gerry McGovern OBE presenterade Range Rover Astronaut Edition 2019.

Skapad av Land Rover SV och skräddarsydda för att erbjudas exklusivt till Virgin Galactic Future Astronaut-kunder blir dessa lyxiga SUV: ar en symbol för partnerskapets gemensamma värderingar och den framtida astronautgemenskapens historiska bidrag till demokratiseringen av rymden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − nio =