Nytt lejon på nya Peugeot 308 plug-in

Peugeot presenterar nya Peugeot 308 – den första modellen som bär den nya logotypen och nästa version av Peugeot 308. Ny teknik och ny design präglar nya Peugeot 308, som även erbjuds som plug-in hybrid.

När den tidigare generationen av Peugeot 308 lanserades 2014 blev den en omedelbar succé och lyckades kapa åt sig utmärkelsen Årets Bil. Nu presenteras helt nya Peugeot 308, med ny design och ny teknik, och både som plug-in hybrid och med förbränningsmotorer.

Ny design, ny logotyp och nytt formspråk

Nya Peugeot 308 är den första modellen med den nya logotypen, som nu består av en svart sköld med Peugeots lejon i mitten. Loggan är placerat fram mitt i grillen, centrerat under de bakre strålkastarna, samt på främre sidorna snett under backspeglarna.

Hjulbasen på nya Peugeot 308 är 55 mm längre och bilen är 20 mm lägre. De nya dimensionerna erbjuder därmed både en större invändig rymlighet för passagerarna i baksätet, och en ny design på motorhuven. Samtidigt har nya Peugeot 308 har optimerats för ännu bättre aerodynamik.

Kattklorna går igen allt mer i Peugeots design som ytterligare förstärks i det nya designspråket där de främre och bakre strålkastarna är direkt igenkännbar med Peugeots kloliknande utseende. Den senaste LED-tekniken finns också tillgänglig i strålkastarna, både fram och bak, vilket optimerar sikt och ljus under exempelvis mörkerkörning.

Senaste generationen förarteknik

Nya Peugeot 308 är utrustad med den senaste generationen teknik. Interiört har förarmiljön nya Peugeot i-Cockpit fått ett nytt modernt utseende, exempelvis på pekskärmen och reglagen i mittkonsolen. Den kompakta ratten, kombinerat med den smart placerade instrumenteringen och ifotainmentsystemets högupplösta skärmar, ger föraren optimerad ergonomi under körningen.

Infotainmentsystemen i nya Peugeot 308 erbjuder en vidareutvecklad användning av uppkopplingen, där nya i-Connect håller föraren ansluten till bilens funktioner – som exempelvis navigation och körinformation. Nya förarsystem ökar även körupplevelsen både vad gäller trygghet och komfort, med allt från parkeringsassistans, ny farthållarteknik och filhållningskontroll.

Bensin, diesel eller plug-in hybrid

Nya Peugeot 308 erbjuds som plug-in hybrid med 180 eller 225 hästkrafter. Bensinmotorerna finns med 110 eller 130 hästkrafter, automat eller manuell växellåda, och dieselmotorn med 130 hästkrafter, automat eller manuell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 7 =