Priserna klar för flera av VW ID.3

Nu släpper Volkswagen svenska priser och privatleasingalternativ för de första beställningsbara versionerna av elbilen ID.3. Det rör sig om sju alternativ med det mellanstora och stora batteriet. Rekommenderat cirkapris från 374 900 kronor efter klimatbonusen avdragen.

Den 17 juni blev det möjligt för svenska kunder att beställa Volkswagens nya elbil ID.3 i form av lanseringsversionen 1st. Nu ökar utbudet i och med att Volkswagen släpper de svenska priserna för sju olika versioner med en förutbestämd hög utrustningsnivå. Det rör sig om de mellanstora och stora batterialternativen, det vill säga 58 och 77 kWh, som är möjliga att beställa med start idag.

Priserna för instegsversionen med batteriet på 45 kWh samt grundversioner av 58- och 77 kWh-batterierna kommer att presenteras senare.För att göra det möjligt för så många kunder som möjligt att välja en ren elbil och eftersom leasing idag är ett populärt alternativ så finns det även en möjlighet till den ägandeformen av nya ID.3. Det innebär en fast månadskostnad utan kontantinsats. Nivåerna för såväl privat- som företagsleasing av de sju välutrustade specialversionerna är också fastställd.
Priserna för ID.3 i Sverige jämfört med till exempel Tyskland påverkas av bland annat skillnader vad gäller moms (mervärdesomsättningsskatt), växelkurser och den utrustning som gäller för den aktuella marknaden. 

I Sverige ingår bland annat värmepump och regnsensor i standardutrustningen för ID.3. Värmepumpen har som uppgift att förlänga bilens räckvidd vid kallare väder. Nettopriset för kunden reduceras också av den svenska klimatbonusen som ger ett statligt bidrag på 60 000 kronor. 

– Vi är väldigt glada över att nu kunna släppa ännu fler ID.3-versioner för beställning till väldigt attraktiva priser som möjliggör för fler bilköpare att välja en ren elbil. De totala ägandekostnaderna för en elbil som ID.3 kommer dessutom att bli låga. Ända sedan ID.3 blev möjlig att förboka i maj förra året har intresset varit mycket stort hos de svenska kunderna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sjutton =