Renault 5 först ut med V2G

Mobililize arbetar med framtidens teknik för elbilar i syfte att utöka utbudet av enkla laddningslösningar i hemmet, på arbetsplatsen och på vägen. På Viva Tech-mässan ger Mobilize besökarna en titt in i framtiden för energitjänster, som V2G (vehicle-to-grid), med framtidens elektriska Renault 5 och Plug & Charge-teknik.

  • V2G-tekniken kommer göra det möjligt att använda elbilsbatterier för att lagra energi men också för att leverera el till elnätet, och därmed halvera kostnaden för elbilsladdningen genom att tjäna pengar på batterilagringen..
  • Plug & Charge: Funktionen låter dig ansluta ditt elfordon till en laddstation utan att behöva använda ett specifikt varumärke eller kreditkort. Bilen och laddstationen kommunicerar med varandra, laddningen startar automatiskt och kunden faktureras direkt, utan att behöva göra någonting. Tjänsten kommer att vara tillgänglig utan kostnad 2024 via Mobilize Charge Pass. (beroende på marknad)

Länk till Stefan Nilssons krönika om framtidens resande och V2G:

http://tankesmedjantrafik.se/2020/01/28/london-brexit-v2g-och-morgondagens-resande/

Energitjänsten Mobilize V2G kommer lanseras från och med 2024 (beroende på marknad) och innehåller en dubbelriktad laddare med V2G-teknik, en Power Box laddbox från Software Republique, ett avtal med Mobilizes elleverantör The Mobility House för att garantera grön el, en app för att hantera V2G-laddningen.

Renault 5 Electric blir först ut av Renaults bilmodeller att erbjuda V2G och Plug&Charge. 

Mobilize är ett bolag inom Renaultkoncernen som uppfinner morgondagens mobilitet, det som går från smartphones till fordon, från laddstationer till batterier. Mobilize deltar på Viva Technology 14-17 juni 2023 i Paris, Europas största startup- och teknikevenemang och erbjuder en titt in i framtiden med V2G i den kommande elbilsversionen av Renault 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 7 =