Snabbare laddning och ny infotainment i Jaguar I-Pace

Jaguar uppdaterar sin I-PACE med ett nytt snabbt och intuitivt infotainmentsystem och får snabbare laddning, vilket gör det lättare än någonsin att äga och köra brittisk elbil.

Jaguar var snabbt på banan och utmanade Tesla med sin I-PACE och lanseringen har varit lyckad med över 80 priser världen över, bland annat 2019 World Car of the Year, World Car Design of the Year och European Car of the Year, vilket förstärker bilens status som den Jaguar som satte klorna i regelboken och tog britterna in i dagens elektrifierade bilvärld.

Snabbare laddning

Jaguar I-PACE MY21, som kommer till Sverige i oktober, har nu en inbyggd laddare på 11 kW som standard, vilket innebär att kunder med tillgång till trefasnät laddar bilen betydligt snabbare. Vid anslutning till en laddbox på 11 kW kan 53 km* räckvidd (WLTP) per timme uppnås, och en full laddning av ett tomt batteri tar nu bara 8,6 timmar – idealiskt för laddning över natten hemma. Vid publik laddning  kan en laddare på 50 kW ge upp till 63 km på 15 minuter, medan en laddare på 100 kW ger upp till 127 km på samma tid.

Jaguar I-PACE är nu försedd med ännu mer teknik för att göra livet med eldrift enklare och mer givande än någonsin. Det här är den första Jaguar-modellen att utrustas med det nya infotainmentsystemet Pivi Pro. Pivi Pro är lika intuitivt att använda som en smartphone. Det är snabbt och smidigt och har förbättrad EV-navigation som kan visa om närliggande laddstationer är tillgängliga eller upptagna , vad de kostar och hur lång tid din laddning kommer att ta (marknadsberoende).

Det nya infotainmentsystemet Pivi Pro med tre skärmar är en av höjdpunkterna i kupén i I-PACE. Den 12,3 tum stora högupplösta virtuella instrumentgruppen, de 10 tum och 5 tum stora övre och nedre pekskärmarna** samt de multifunktionella känsliga vridreglagen kombineras med skarp, ren modern grafik för en engagerande och intuitiv användarupplevelse.

Den nya och intuitiva, platta menystrukturen gör det enkelt att navigera i systemet. Med en enkel klickning på hemskärmen kommer du åt utrustning och funktioner som du använder ofta. Det nydesignade navigationssystemet kräver nu hälften så många steg för att ställa in en destination, vilket innebär att föraren distraheras mindre. Kunder kan också svajpa och zooma in och ut på kartan genom ”nyprörelser” med fingrarna – precis som på en smartphone.

Trådlös laddning och säkrare telefonuppkoppling

I-PACE kan nu fås med en platta för trådlös laddning av enheter placerad under mittkonsolen. Med trådlös laddning ingår även signalförstärkning som säkerställer att telefonens signal förblir kraftigare under längre tid. Ett Smartphone-paket med Apple CarPlay® är standard, liksom Bluetooth-teknik som kan para två telefoner samtidigt så att du alltid är uppkopplad. I Smartphone-paketet ingår som standard även Android Auto™ och Baidu CarLife, beroende på marknadstillämpning.

Kunder behöver inte längre fundera på sin dataanvändning eller köpa SIM-kort, eftersom I-PACE har ett inbyggt SIM-kort med dubbla modem (eSIM)*** och gratis 4G-abonnemang som möjliggör obegränsad musikströmning via Spotify, Deezer eller Tunin samt kart-, kalender- och trafikuppdateringar samtidigt. Kartorna är alltid uppdaterade tack vare funktionen för trådlös överföring av programvaror (SOTA).

Säkerhet och trygghet:

I-PACE är konstruerad för att hålla dig och din familj säker, och modellen tilldelades högsta betyg, fem stjärnor i Euro NCAP.

Toppmodern digital teknik skyddar passagerare och trafikanter. Sikten förbättras avsevärt med en ny 3D-surroundkamera som ger 360 graders överblick över bilens omgivning och potentiella faror, med visning på den centrala pekskärmen.

Inne i kupén ger ClearSight-backspegeln, en kamera i bakänden av hajfensantennen som projicerar bilden i backspegeln, ökad säkerhet och komfort genom att föraren alltid har fri sikt över vägen bakom bilen, även om det sitter tre personer i baksätet eller om det 656 liter stora bagageutrymmet är lastat ända upp till taket.

ClearSight använder sig av en bakåtriktad vidvinkelkamera som är kopplad till en högupplöst skärm i den ramlösa backspegeln. Med hjälp av en liten omkopplare på spegeln kan föraren växla mellan den vanliga spegelbilden och den digitala kameravyn. (Tillval)

Den högupplösta kameran är snyggt integrerad i den takmonterade antennmodulen och fungerar under alla förhållanden, även i svagt omgivningsljus. En skyddsläpp och ett hydrofobiskt ytskikt hjälper till att hålla vatten borta så att kameralinsen alltid är ren.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director, Jaguar I-PACE, berättar: 

“När vi utvecklade I-PACE ville vi att den skulle bli världens mest eftertraktade elbil och visa vad som händer när Jaguar satsar på eldrift. Jag tycker att vi har uppnått dessa ambitiösa mål, och nu har vi gjort saker och ting ännu bättre med ett nytt infotainmentsystem, trefasladdning samt teknik som både förare och passagerare har nytta av”.

“Vi har även gjort en diskret förstärkning av designen med hjälp av en finish i Atlas Grey på grillens nät och med det nya Bright Pack-tillvalet. I-PACE var den första helt eldrivna prestanda-SUV:en i premiumsegmentet, och varje förändring som vi nu har gjort säkerställer att modellen förblir måttstocken i sin klass.”

Fler valmöjligheter för kunderna:

Som komplement till grillens nya finish i Atlas Grey finns ett lyxigt nytt Bright Pack som tillval till alla modeller av I-PACE. Bright Pack framhäver den hänförande designen hos I-PACE med hjälp av en exklusiv kromad grillinfattning, ytterbackspegelkåpor i Atlas Grey, mattkromade fönsterinfattningar samt bakre diffusor i Atlas Grey. Det moderna tillvalet Black Pack förstärks med hjälp av blanksvart finish på emblemen bak.

En uppdaterad färgpalett innehåller nu färger som Caldera Red, Portofino Blue och Eiger Grey. Det finns också fler fälgar att välja bland, med en ny design i 19 tum som erbjuds för första gången på I-PACE och som på vissa marknader är standard på S-modellerna i stället för 18-tumsfälgar.

Highlights:

  • Helt eldrivna prestanda-SUV:en I-PACE: nu med ett nytt infotainmentsystem, trefas AC-laddning och ännu mer förarfokuserad teknik
  • Pivi Pro infotainmentsystem: lika snabbt och enkelt att använda som din smartphone, med självlärande navigation som kan visa dig var närmaste tillgängliga laddstation finns, hur mycket laddningen kommer att kosta och hur lång tid den kommer att ta
  • Snabbare laddning hemma: Laddbox på 11 kW (AC) i hemmet kan ge 53 km räckvidd (WLTP) per timme för kunder med trefasnät
  • Prestanda och räckvidd: Acceleration från 0 till 100 km/h på bara 4,8 sekunder och upp till 470 km räckvidd (WLTP)
  • Ännu bättre uppkoppling: Inbyggt SIM-kort med dubbla modem och 4G-dataabonnemang, trådlös laddning av enheter, inbyggd Spotify samt Bluetooth för två telefoner samtidigt (Tillval på S)
  • Säkerhetsteknik: En ny 3D-surroundkamera och ClearSight (Tillval på S) digital inre backspegel ger obehindrad sikt
  • Ökat välbefinnande för alla i bilen: Jonisering av kupéluften med PM2.5-filter fångar upp ultrafina partiklar och allergener. I-PACE kan filtrera kupéluften medan bilen laddas inför en resa (Tillval)
  • Mer distinkt design: Kromad Atlas-finish på grillens stift som standard, uppgraderad färgpalett och ny 19-tumsfälg
  • Jaguar I-PACE förväntas anlända till Sverige i oktober 2020. Priserna är fortfarande okända.

*  Ökad räckvidd per timme/15 minuter är WLTP-räckvidd
** Den nedre pekskärmen är tillval på S-modellen och standard på alla övriga.

*** Det behövs inga ytterligare avtal eller SIM-kort så länge du har ett giltigt abonnemang för navigationen (ingår initialt under garantitiden) eller Online-paketet (ingår initialt under ett års tid).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 14 =