Nissans vuxna SUV, X-Trail med effektiv drivlina

För att komplettera Nissans utbud av crossovers kommer den helt nya Nissan X-Trail att lanseras i Europa sommaren 2022. Nya X-Trail kan närmast beskrivas som en något större Nissan Qashqai på samt asätt som i dagens modellutbud. Den delar mycket teknik med lillebror Qashqai och byggs på CMF-C-plattformen, som är en avancerad plattform utvecklad för bland annat Nissans avancerade e-POWER och även används av Renault samt Mitsubishi inom alliansen. Nya X-Trail är den fjärde generationen av den populära crossover-modellen, som introducerades första gången 2001. Hög flexibilitet och mångsidig interiör samt utmärkt förarassistansteknik  är egenskaper som följer i den nya modellen. Som tidigare kommer en hopfällbar tredje sätesrad att finnas tillgänglig för familjer som behöver extra sittplatser. Den nya X-Trail är rymlig men ändå kompakt nog för att vara lätt att parkera.

e-POWER
Helt nya X-Trail kommer att finnas tillgänglig från lanseringen med e-POWER som är en unik utvecklad teknik från Nissan och en viktig del av företagets Intelligent Mobility-strategi. Det unika med e-POWER är att en bensinmotor driver en generator som ger energi till det högpresterande batteriet och att själva bilen drivs av en elmotor. Detta innebär att bensinmotorn alltid körs på ett konstant och optimalt varvtal, vilket sparar bränsle och håller nere koldioxidutsläppen jämfört med en traditionell bensinmotor.

Med 4X4-versionen kommer nya X-Trail att fortsätta vara ett bra val för aktiva familjer som behöver stort utrymme och solida köregenskaper. Systemet har ett avancerad konfigurerbart fyrhjulsdrift, vilket säkerställer god framkomlighet under alla typer av körförhållanden.

Komplett crossover-sortiment
Efter introduktionen av andra generationen JUKE i november 2019 samt den globala lanseringen, i juli 2020, av den helt nya och 100 % elektriferade Crossovern ARIYA, samt den kommande lanseringen av den ikoniska och banbrytande Qashqai, visar nya X-Trail Nissans djärva, innovativa grepp för en helt eller delvis elektrifierad framtid. Detta är en av de viktigaste strategierna för Nissan NEXT, Nissans omfattande förändringsplan för framtiden.

– Förnyelsen av Nissans modellprogram fortsätter, säger Guillaume Cartier, Senior vice president, för Nissan Africa, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien (AMIEO). Den nya X-Trail är fortfarande trogen sin väletablerade SUV-formel, som har visat sig vara så framgångsrik för Nissan sedan introduktionen 2001. Nya X-Trail kommer att erbjuda mer effektivitet, kvalitetsförbättring, mångsidighet och innovativ teknik. Den kommer att komplettera de andra crossovers vi har i sortimentet och ge kunderna en unik SUV med en elektrifierat drivlina och funktioner som uppfyller deras dagliga behov..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 3 =