Cupra firar med vassare Formentor

  • CUPRA Formentor, varumärkets första helt egenutvecklade modell, slår nu med ett 5-cylindrigt hjärta 
  • Världspremiär den 22 februari, när CUPRA firar 3-årsjubileum som fristående varumärke
Vår egen provkörning av Cupra Formentor på svenska vintervägar.

Spanska CUPRA har aldrig tvekat inför att omdefiniera segment, lansera nya idéer eller utmana status quo. CUPRA Formentor är en bil som erbjuder SUV:ens terrängegenskaper med en halvkombis sportiga karaktär, tillsammans med smidigheten hos en coupé.

Design som matchar behoven hos dagens bilkunder, men med prestanda och ett motorutbud som skiljer den från mängden. Med målsättningen att spränga gränserna för varumärket när CUPRA närmar sig sitt tredje verksamhetsår.

CUPRA Formentor VZ5 kommer att utnyttja kraften från fem cylindrar, som ger den ännu högre prestanda och ökar den exceptionella körglädjen ytterligare. Med en kraft som driver till ett maximalt uttryck av förbränningsprestanda för bilentusiaster. Modellen erbjuder den ultimata tekniköverföringen mellan sportbilsvärlden och gatbilen.

– CUPRA Formentor representerar varumärkets kärna, men tillkomsten av en ännu mer extrem 5-cylindrig motor till familjen, tillsammans med sju andra drivlinor, bland annat plug-in Hybrider, kommer att göra den till bilentusiasternas stora favorit. Något som vi på CUPRA arbetar hårt för och som kommer att hjälpa oss att nå nya kunder”, säger Wayne Griffiths, VD på CUPRA and SEAT.

Så boka in premiärdatumet och möt CUPRA Formentor VZ5, det ultimata uttrycket för CUPRA med ett hjärta som slår med fem cylindrar.

Den 22 februari, vid CUPRAs 3-årsjubileum, kommer varumärket att avslöja det unika tillskottet tillsammans med andra spännande nyheter från CUPRA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =