Svenska priserna för Defendern

Vi har precis fått priserna för nya Land Rover Defender, se våra reportage från den internationella bilmässan i Frankfurt. Den pånyttfödda ikonen kommer till Sverige med konkurrenskraftiga priser och utrustning särskilt utvald för den svenska marknaden. 

Land Rover Defender är en av de mest ikoniska bilar världen skådat. Idag rullar över 2000 exemplar av Defender bara på de svenska vägarna. Efter lanseringen i september i Tyskland får vi nu priserna inför den svenska lanseringen. 

Bilen kan redan beställas och innan sommaren landar den första helt nya Land Rover Defender i Sverige. Priserna startar på 543 900 kronor för Defender 110 med 200 hk diesel i Signature-versionen.

– Valmöjligheterna är otaliga med nya Defender, men med Signature-programmet har vi satt ihop ett perfekt modellprogram för den svenska marknaden med den slags utrustning som efterfrågas mest, säger produktchef Jakob Månsson från Jaguar Land Rover

Priserna börjar som sagt från 543.900 kr. för versionen med 200 hk med S-utrustning. Önskas den högre utrustningsvarianten SE, hamnar priset på 596.000. Då ingår Keyless Entry, 20 tums aluminiumfälgar, ClearSight-backspegel, skinnklädda säten, dödvinkelvarnare och en ljudanläggning i världsklass Meridian med 400 W inklusive 10 högtalare och bashögtalare. Önskas HSE-versionen tillkommer panoramaglastak, LED-belysning med Matrix-teknik, 3D surroundkamera och 360 graders parkeringsassistent, och prislappen blir då 664. 900 kr. 

Totalt förväntas försäljningen uppgå till 200 Land Rover Defender i Sverige i 2020, varav flertalet i 200 och 240 hk diesel Signature-version, men även ett visst antal First Edition.

Priserna för nya Defendern:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =