El, sport och GT Nissan-nyheter

Nissan visar upp 14 modeller på den 46:e upplagan av Tokyo Motor Show, bl.a. IMk – en ny utsläppsfri konceptbil som ger en försmak av framtidens Nissan Intelligent Mobility, företagets vision för hur våra bilar körs, drivs och integreras med samhället.

Nissan LEAF e+, Serena e-POWER, GT-R och nya Skyline utrustad med assistanssystemet ProPILOT 2.0 är andra modeller som kommer att kunna beskådas i Nissans monter på den internationella bilsalongen i Tokyo (25 okt – 4 nov på Tokyo Big Sight). 

Nissan IMk: en utsläppsfri pendlingsbil 

Avancerad teknik, kvick elbilsacceleration och kompakta yttermått gör Nissan IMk till den ultimata bilen att pendla med i stan. Här ger den besökarna en vink om vad som kommer att prägla Nissans design i framtiden. IMk är så mycket mer än bara en funktionell stadsbil med en helt nya charmig modell och elbilsplattform.

Med den senaste versionen av det avancerade assistanssystemet ProPILOT och smidig uppkoppling, ger IMk oss en föreställning om hur stadsbilar kan komma att se ut och kännas inom en nära framtid. IMk bjuder på avskalad estetik som ligger helt i linje med Nissan nya formspråk, kallat ”Timeless Japanese Futurism”. Genom att införliva ”japanskt DNA” i olika detaljer, både i interiören och exteriören, visar konceptbilen på den nya väg som Nissans design tar och hur den bidrar till att åskådliggöra Nissan Intelligent Mobility.

Serena e-POWER: populär minivan med prisbelönt e-POWER-system

Serena är namnet på en minivan som är känd för att vara snabb med ny teknik, som ProPILOT och e-POWER. Serenas el-drivlina ”e-POWER”, som lanserades i mars 2018, har utsetts till ”Technology of the Year for 2019” av ”Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan” (RJC). Den uppfräschade kylargrillen vittnar om Serenas höga kvalitet och ger bilen en verkligt sportig karaktär.

Nya Nissan Skyline: Sportig premium- med ProPILOT 2.0

Skyline är ett namn som blivit synonymt med Nissan-teknik och körglädje ända sedan modellen gjorde sin debut 1957. Nya Skyline HYBRID levereras nu som standard med Pro-PILOT 2.0, världens första assistanssystem som kombinerar körning på motorväg med hands-off-möjligheter.

ProPILOT 2.0 är konstruerat för körning mellan påfarter och avfarter på motorväg1 och hjälper tillsammans med bilens navigationssystem till att navigera bilen rätt längs en i förväg bestämd rutt på speciella körbanor. Systemet klarar också s.k. hands-off-körning2när man kör i en fil. Detta förutsätter att föraren hela tiden fokuserar på vägen och är beredd att när som helst ta över själv när så behövs.

1 En japansk motorväg enligt beskrivningen i landets National Expressway Act. En begränsad motorväg enligt föreskrifterna för en sådan i Road Act.

2 Hands-off-funktionen är inte alltid tillgänglig på vägar med dubbelriktad trafik, på kurviga vägpartier, i närheten av vägtullar, på platser där olika körbanor konvergerar eller i områden där antalet filer minskar och inte heller på ställen där manuell kontroll krävs. När man kommer in i ett vägavsnitt där hands-off-körning inte är möjlig, varnar systemet om detta i förväg så att föraren kan ta över styrningen själv. 

Nissan LEAF e+: längre räckvidd, mer prestanda

Sedan modellen introducerades 2010, har Nissan sålt fler än 430 000 exemplar av sin elbil LEAF runt om i världen. Med sin nya drivlina erbjuder LEAF e+, som lanserades i fjol, ännu längre räckvidd och kraftfullare prestanda.Batteriet, som både har hög kapacitet och hög energidensitet, utökar räckvidden med 40 % (upp till 458 km enl. den japanska WLTC-standarden). Den utomordentliga energieffektiviteten, det robusta vridmomentet och den höga motoreffekten ger kunderna en ännu mer fascinerande körupplevelse.

Nissan GT-R: 50 år av ren körglädje

2020 års modell av Nissan GT-R utnyttjar alla möjligheter som Nissans racingteknologi ställer till förfogande för att ytterligare vässa accelerationen och vägegenskaperna. Vid årets bilsalong i Tokyo ställer Nissan ut uppdaterade specialmodellen ”Nissan GT-R 50th Anniversary” och Nissan GT-R NISMO 2020.

  • Nissan GT-R 50th Anniversary: Denna specialutgåva, som är en hyllning till GT-R:s högklassiga och sportiga karaktär och till dess otroliga historia och prestationsförmåga, pryds av detaljer och 2-färgslackering som för tankarna till Nissans klassiska GP2-tävlingsbilar.
  • 2020 Nissan GT-R NISMO: Modellens nya turboladdare är desamma som på tävlingsbilen GT3 från 2018. De nyutvecklade, kolfiberförstärkta keramiska bromsskivorna svarar för oöverträffad bromsprestanda. Bland de nya komponenter som nu är tillverkade i kompositmaterial hör taket, motorn och framskärmarna. Tillsammans med de nya Recaro-stolarna fram sänker de bilens vikt med nästan 30 kg. Ny finavstämning av bl.a. fjädringen och växellådan har resulterat i den mest kompetenta och spännande GT-R som någonsin funnits till försäljning!

Original Nissan profilartiklar

I Nissans monter på den internationella bilsalongen i Tokyo kommer det att finnas en souvenirshop där man säljer unika profilartiklar för att fira att legendariska Nissan GT-R och Nissan Z fyller 50. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =