Fattigmansmustangen blir avancerad el-Capri

För all som minns Ford Capri, bilen som lite vårdslöst gick under namnet ”fattigmansmustang” på 70-talet återföds som en modern och avancerad elbil. Ford visade idag den elektriska SUV-coupén Ford Capri. Förutom arvet från den ikoniska sportcoupén, som den delar modellnamn med, har den mycket prisvärda nya bilen gott om bagageutrymme, möjlighet till fyrhjulsdrift och en elektrisk räckvidd på upp till hela 627 kilometer. Dags för en Europamustang igen men här har det inte sparats på utrusningen, Matrix-strålkastare, B&O ljudanläggning, mer än 60 mils räckvidd, fyrhjulsdrivning och 340 hk var inte på tal under 70-talet. Designen påminner dock mer om dagen eldrivna Mustang än klassiska Capri.

Samtidigt som avtäckningen öppnades orderböckerna för eldrivna Caprin i Europa och Sverige.

”Nya Ford Capri för vidare den rebelliska anda som den klassiska sportcoupén från 1970- och 80-talen stod för. Med sitt stolta arv erbjuder nya Capri sportiga köregenskaper, ett imponerande bagageutrymme på 572 liter, blixtsnabb snabbladdning och lång räckvidd, vilket gör den till den perfekta elbilen för många svenska familjer,” säger John Hurtig, VD för Ford Sverige.

Den 4,63 meter långa SUV-coupén har en design som tar den ikoniska Ford Capris arv vidare, in i en digital och elektrifierad tidsålder. Nya Ford Capri kommer att tillverkas i Fords nya och toppmoderna elbilsfabrik i Tyskland, Ford Cologne Electric Vehicle Center. 

Hög utrustningsnivå som standard

Nya Ford Capri kommer att finnas i två mycket välutrustade utföranden – Capri och Premium. Som standard levereras Capri med sportstolar med integrerade nackstöd, elektriskt justerbar förarstol med massage, uppvärmd ratt, nyckellöst system, helt digital förarmiljö och en justerbar 14,6-tums pekskärm med den senaste SYNC Move-tekniken. 

Premium kommer också med bland annat 20-tums lättmetallfälgar, flerfärgad stämningsbelysning, ett förstklassigt B&O-ljudsystem med 10 högtalare och Matrix LED-strålkastare med bländfritt helljus.

Det finns även ett förarassistanspaket som bland annat innehåller en HUD (Head-Up-Display) och en 360-graders kamera.

Lång elektrisk räckvidd, blixtsnabb laddning och snabb acceleration

Nya Ford Capri finns med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Capri med Long Range-batteri i kombination med bakhjulsdrift kommer att ha en räckvidd på upp till hela 627 kilometer. Med fyrhjulsdrift ger Capri en räckvidd på upp till 592 kilometer.

Medan den bakhjulsdrivna Capri har en elektrisk drivlina som levererar 296 hk, kommer den fyrhjulsdrivna versionen att vara ännu kraftfullare med hela 340 hk/679 Nm. Fyrhjulsdrivna Caprin accelererar 0-100 km/h på bara 5,3 sekunder. Denna version kan också snabbladdas med en hastighet på upp till 185 kW. Detta gör att den kan laddas från 10-80 % på cirka 26 minuter**. Möjligheten att förvärma batteriet innan snabbladdning underlättar också god laddningshastighet i kallare temperaturer.

Attraktiva priser från 514 900 SEK

Idag öppnades även för beställning av den nya eldrivna SUV-coupén. Med rekommenderade priser från 564 900 SEK för Capri med det största batteripaketet och bakhjulsdrift, och 614 900 SEK för Capri med fyrhjulsdrift, enligt Ford Sveriges VD, är nyheten mycket konkurrenskraftigt prissatt för att snabbt ta marknadsandelar på den svenska marknaden.

Under fjärde kvartalet 2024 kommer Capri även att finnas tillgänglig för beställning med ett Standard Range-batteri i kombination med bakhjulsdrift till det rekommenderade priset från 514 900 SEK. I alla priser inkluderar 5 års garanti. Kundleveranserna beräknas starta i början av 2025.

Gott om plats för bagage och förvaring

Nya Ford Capri har också mycket bra förvaringsutrymme med ett bagageutrymme på 572 liter mätt till toppen av ryggstödet. Med en 17-liters flexibel Mega Console i mittkonsolen och ett låsbart privatfack bakom den justerbara pekskärmen har du smarta lösningar för det du behöver ha inom räckhåll. Med baksätena nedfällda har du upp till 1510 liter utrymme till ditt förfogande.

Nya Ford Capri har en maximal släpvagnsvikt på upp till 1200 kg, beroende på modell, och du kan lasta upp till 75 kg på taket.

Avancerad och innovativ teknik för förarassistans

Ford Capri levereras som standard med en rad avancerade teknologier för förarassistans, inklusive Intelligent Adaptive Cruise Control, samt den innovativa ”Exit Alert”-tekniken. Den senare är utformad för att förhindra skador på cyklister om en bildörr öppnas precis framför dem. Ford Capri kan också fås med en ny filcentreringsteknik som också kan byta fil automatiskt. Allt detta är möjligt tack vare 12 ultraljudssensorer, 5 kameror och 3 radarenheter.

Stick ut i mängden – på alla sätt
Nya Capri kommer att finnas i de coola färgerna Vivid Yellow och Blue My Mind. Dessutom finns den även i färgerna Agate Black, Frozen White, Magnetic Grey och Lucid Red.

– Med nya Capri har vi omvandlat en ikon och tillfört mer själ till elbilsmarknaden. Här möts dåtid och framtid i en elbil som är extremt rymlig, praktisk och med en rejäl dos attityd, med en av de bästa räckvidderna på marknaden. Vi är glada att kunna öppna för beställningar av denna bil på den svenska marknaden, säger John Hurtig, VD för Ford Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =