Goodyear för nya Defendern

Under många år har Jaguar Land Rover haft ett nära samarbete med Goodyear om att leverera originalutrustningsdäck till olika modeller i deras breda utbud. Den här gången förlitar sig den brittiska tillverkaren än en gång på Goodyear till att utrusta den nya Land Rover Defender, offroadikonen som är tillbaka i en helt ny generation.

Land Rover Defender med Goodyears MT-däck, Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure

Nya Land Rover Defender, ostoppbar och ojämförlig, och kan monteras med Goodyear-däck i olika dimensioner och specifikationer. Till exempel finns däcket Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure tillgängligt för 18-, 19- och 20-tumshjul för nya Defender.

Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure har ett mindre aggressivt mönster och fungerar därför bra på sand och på snö eftersom det inte gräver ner sig som ett MT-däck

Med det här mångsidiga AT-däcket kan förare av nya Land Rover Defender njuta av en mycket hög nivå av körkomfort, och samtidigt när som helst lämna vägen för offroadkörning med förtroende. Det har en förstärkt Kevlar®-stomme för att ge stabilitet och förhindra punkteringar och perforeringar under offroadkörning. Skuldrorna har DuraWall-teknik som förhindrar punkteringar och brott i sidområdet, något som är till stor nytta i steniga områden. Det här däcket har också ett optimerat slitbanemönster, som gör att det kan uppnå 37 % längre körsträcka än genomsnittet hos konkurrenterna. (Se förutsättningarna för jämförelsen längst ned i kursivt)

Goodyears terrängdäck är byggda för att både ge maximalt fäste och tåla stryk från vassa stenar och annat som lätt skadar ett däck.

Goodyear vill även erbjuda en extra nivå av offroadprestanda för de som vill ta sina fordon ännu längre: Goodyear Wrangler DuraTrac, ett MT-däck eller lerdäck på svenska, kommer också att finnas tillgängligt hos Land Rover-återförsäljare i 18-, 19- och 20-tumsstorlekar som passar nya Defender. Wrangler DuraTrac innehåller teknologin TractiveGroove™ som säkerställer optimalt väggrepp på svåra underlag, som till exempel lera.

Goodyear Wrangler DuraTrac-däck lämnar sitt mönster i sanden.

GOODYEAR PARTNER PÅ VÄRLDSPREMIÄREN I NAMIBIA

För den globala lanseringen och presentationen för den internationella pressen av nya Land Rover Defender skapade den brittiska tillverkaren ett fullständigt testprogram i Namibia, där journalister från hela världen kunde testa den nya SUVen på några av de mest utmanande och krävande vägarna i världen. En perfekt miljö att testa offroad-egenskaperna hos nya Defender. Alla fordon som deltog i expeditionen var utrustade med Goodyear Wrangler DuraTrac-däck, på 18- eller 19-tumshjul beroende på bilens konfiguration.

Goodyear Wrangler DuraTrac-däck är ett lerdäck som dränerar bra mellan lamellerna.

[1] Kört på fram- och baxaxeln, jämfört med genomsnittlig prestanda för 3 konkurrentdesigner i SUV-/4×4-segmentet. Testat av Dekra i december 2016 på uppdrag av Goodyear. Testbil Toyota Hilux 2.4- 4×4, däckdimension 265/65 R17 112T/S. Testplats: Dekras testcenter (FP01B), Frankrike. Rapport/testref. 16CPB34-389, förslitningsgräns = 1,6 mm för alla spår. På framaxeln är Wrangler AT/A 49 % bättre och på bakaxeln är Wrangler AT/A 25 % än genomsnittet av konkurrenterna, därför är genomsnittet 37 % bättre än genomsnittet av testade däck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =