Kia och Boo Energi ett klimatsmart samarbete

  • Kia erbjuder kunder att hemmaladda klimatpositivt via samarbete med Boo Energi
  • Genom att teckna elavtal hos Boo Energi vid köp eller leasing av en ny laddbar Kia ingår klimatpositiv el för upp till 4 200 mil*
  • Boo Energi levererar 100 procent miljömärkt och 110 procent klimatpositiv el genom att klimatkompensera för mer än vad som släpps ut, även ur ett livscykelperspektiv
  • I dag är 77 procent av Kias försäljning laddbar – med målsättningen 100 procent om drygt två år
  • Kias genomsnittliga CO2-utsläpp 46 gram hittills i år jämfört med 93 gram för marknaden


Kia vill bidra till en mer hållbar rörelse genom att ge fler möjlighet att köra laddbart och med det minska påverkan på klimatet. För att driva på utvecklingen inleder Kia Sweden nu ett samarbete med Boo Energi som enbart säljer klimatpositiv el. 

Alla som köper eller leasar en laddbar Kia erbjuds tre års klimatpositiv hemmaladdning med Boo Energi, beräknat på upp till 1 400 mil/år.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med Boo Energi kunna erbjuda våra kunder att kunna köra sin nya laddhybrid eller elbil på klimatpositiv el och på så sätt leva ännu mer hållbart, säger Jonas Nilsson, marknadschef, Kia Sweden. 

Kia är i dag marknadsledare på laddbara bilar: laddhybrider och rena elbilar – och ligger i framkant i omställningen till en mer hållbar mobilitet. Andelen laddbar försäljning är i dag 77 procent, men målsättningen är att 100 procent av alla sålda bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara om drygt två år.

– Det här är ett spännande samarbete där vi gemensamt driver på omställningen till hållbar mobilitet. Klimatpositiv el är en viktig del i att vara en positiv kraft i den globala klimatutmaningen, säger Fredrik Helander, vd för Boo Energi Försäljnings AB. 
– Genom att sälja 110 procent klimatpositiv el till de kunder som kör en laddbar Kia innebär det en förbättrad miljö både i bilåkandet och i hushållet.

Grunden är 100 procent miljömärkt el från förnyelsebara energikällor. Därutöver klimatkompenserar Boo Energi genom investeringar i sol- och vindkraft så att all el till kunden blir 110 procent klimatpositiv. Projekten är certifierade enligt Gold Standard som samarbetar med FN. Ett antal miljöorganisationer, bland annat Världsnaturfonden, WWF, står bakom märkningen.

Vid köp eller leasing av en ny laddbar Kia får kunden ett erbjudande om att teckna elavtal med Boo Energi. Då laddar man klimatpositivt hemma och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år (värde 3 600 kr). Det betyder att du kan köra upp till 1 400 mil per år – 4 200 mil över tre år – på klimatpositiv el.

Kia har det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet på 46 gram/km av de 12 bästsäljande bilmärkena i Sverige. Det redan breda utbudet av elektrifierade bilar utvidgas inom kort med bland annat den populära suven Kia Sportage Plug-In Hybrid och Kia EV6, en helt ny elbil. Kia planerar att utvidga modellutbudet med sju nya dedikerade elbilar fram till 2026. 

*Erbjudandet innebär ett avdrag med 3 600 kr fördelat på en treårsperiod vid köp av en ny laddbar Kia och tecknar elavtal med Boo Energi. Beräkningen bygger på en årlig körsträcka på upp till 1 400 mil och en elförbrukning för Kias laddbara bilar på mellan 1,57 – 2,42 kWh/mil. 

Rörligt elpris har de tre senaste åren (2018-2020) haft ett genomsnittligt pris på 54,49 öre/kWh i elprisområde 3 hos Boo Energi. Avdraget görs med 100 kronor per månad på elfakturan under 3 år. Erbjudandet gäller 30 dagar efter det att du beställt bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =