Sofistikerad och spänstig Jaguar XE

Jaguars kompakta sedan, Jaguar XE, för arvet från tidigare stora bakhjulsdrivna sedaner vidare, när den nu uppdateras. Avancerad teknik och ombonad interiör skapar en bil med prestanda och komfort för långa resor. Lill-jaggan har egen stil och markerar en livsstil som står för det unika, det smakfulla och bjuder samtidigt sofistikerade prestanda och köregenskaper. XE har nu uppgraderats både ut- och invändigt.

De viktiga kärnvärdena för Jaguar, smakfull interiör, högsta komfort och tekniskt avancerad drivlina samt chassi har uppdaterats i den senaste versionen av Jaguar XE. Jaguar själva säger att bilen har konstruerats i syfte att ”exite the senses”. Den lanseras under våren, och understryker Jaguars ikoniska status som en passionerad biltillverkare. 

Med designelement från Jaguar F-TYPE ger den redan sportbetonade Jaguar XE nu ett ännu mer typiskt Jaguar-utseende. Med komplett LED-belysning både fram och bak, ny stötfångare bak och nya mindre bakljus ser bilen både bredare och lägre ut än innan.

Lyx på insidan

Invändigt har det hänt en hel del. Den gamla interiören har fått ge plats åt en helt ny förarplats. Borta är den hårda plasten som ersatts av mjuka material. Interiören i nya XE för samman tre nya element: ökad komfort, högre kvalitet och  bättre uppkoppling för alla passagerare.

Varje del av kupén har uppgraderats för att skapa en ännu bekvämare bil med högre komfort åt passagerarna och fler förvaringsutrymmen.

Bland de många visuella nyheterna  återfinns bland annat, växelspaken som funnits i F-TYPE,, och ratten som nu är identisk med den som sitter i Jaguars prisvinnande elbil Jaguar I-PACE. En ratt med otaliga funktioner som gör användningen av bland annat infotainmentsystemet ännu mer praktisk och intuitiv.

XE är också bättre  ansluten än någonsin tidigare. Infotainmentsystemet – Touch Pro Duo – som återfinns i Jaguar I-PACE, samt trådlös laddning av bland annat smartphones, finns nu för första gången också i denna minsta Jaguar.

Har man en sportig bil som Jaguar XE vet man att sikten bakåt inte alltid är den bästa. Just därför introducerar vi Clear Sight-backspegeln. 

En kamera inbyggd i hajfensantennen ger en kristallklar bild i backspegeln. Det innebär att bakrutan kan vara helt täckt utan att det påverkar sikten. 

Dynamiska köregenskaper

Jaguars lätta aluminiumkaross är kärnan i bilens dynamiska köregenskaper. Mer än 75 procent är ren aluminium som är ett både lätt och starkt material. Något som verkligen märks  när bilen försätts i Dynamic-läget  och bilens sportiga egenskaper kommer igång på allvar. Snabbare växling, rappare gassvar och stramare styrning gör upplevelsen ännu mer intensiv i XE. Bland annat kan man via den centrala pekskärmen definiera fjädringens hårdhet efter önskemål, komfort- eller sportläge.

Nya XE har automatväxellåda som standard och kan fås bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven. Den snabbaste standardversionen av XE är alltså 2.0-liters bensin med 300 hk. Den  når 100 km/h på  endast 5,7 sekunder. 

Motorutbudet omfattar två bensinmotorer och en dieselmotor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =