Range Rovern för överlevaren

Land Rover Special Vehicle Operations har visat den senaste versionen av sin bepansrade Range Rover Sentinel. Modellen har nu ännu mer effekt och det allra senaste inom passagerarskydd. Har du en livsstil där du skapar dig fiender eller ovänner, eller riskerar att bli rånad är det här bilen för dig.

Den kompressormatade V8-bensinmotorn på 5,0 liter och 380 hk innebär en ökning med 40 hk jämfört med V6-motorn som monterades tidigare. Det garanterar att denna bepansrade SUV bibehåller Range Rovers exceptionella prestanda oavsett terräng. Sentinel bär på över ett ton av pansarplåt och pansarglas. Den accelererar från 0 till 100 km/h på 10,4 sekunder och har en topphastighet som är begränsad till 193 km/h.

Den bepansrade Sentinel är designad och konstruerad av Land Rover Special Vehicle Operations och byggs på SV Technical Centre i Warwickshire. Bilen erbjuder unik säkerhet för de åkande samt komfort i världsklass. Bilens kärna utgörs av en skyddsbur som är byggd efter stränga helbilsnormer och i enlighet med fullständig ballistisk och sprängskyddscertifiering*. Den förstärkta karossen är gjord för att klara moderna och okonventionella former av attacker, bland annat med improviserade sprängladdningar (IED).

Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations, säger:”Range Rover Sentinel erbjuder det exceptionella skydd och den säkerhet som våra VIP-kunder kräver, utan att kompromissa med den överlägsna förfiningen hos den senaste Range Rovern.Tillägget av den starkare kompressormatade V8-motorn på 5,0 liter samt den nydesignade interiören garanterar prestanda och passagerarsäkerhet på en högre nivå.”

Chassi, fjädring, bromsar och elektroniska stabilitetssystem har optimerats för att Range Rovers dynamik på vägen ska bibehållas. Samtidigt har Sentinel även enastående terrängegenskaper för ett bepansrat fordon av detta slag, vilket gör att den enkelt kan hantera djupa vattendrag och utmanande terräng. Specialtillverkade säkerhetsdäck gör att bilen kan köras sträckor på över 50 km i hastigheter av 80 km/h även om ett däck skadas.

Sentinel är utrustad med pansarglas för att skydda de åkande vid en attack. Bland övriga säkerhetssystem finns som tillval en specialkonfigurerad sidoruta fram som kan öppnas max. 150 mm för leverans av dokument, eller ett högtalarsystem så att de åkande kan tilltala personer utanför bilen utan att lämna sin trygga miljö. Det finns även paket med sirener och utryckningslampor.

Range Rovers enastående förfining bibehålls i nya Sentinel med bättre kupéutrymme, ökad inre takhöjd och ännu bättre säten jämfört med föregående modellgeneration, vilket säkerställer att de åkande inte bara åtnjuter fullständigt skydd på sin resa utan också komfort i verklig världsklass. I bilen finns även Land Rovers senaste infotainmentsystem Touch Pro Duo med två 10-tums högupplösta pekskärmar.

Sentinel har Range Rovers senaste utvändiga designelement, bland annat LED-belysning, och kan nu även fås med tillvalet Black Pack med svart finish på dekorelement för ett ännu mer sofistikerat utseende.

Uppgraderade Range Rover Sentinel hade sin debut på utställningen Home Office Security and Policing den 5-7 mars 2019 på Farnborough International Exhibition and Conference Centre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =