Toyota Gazoo kör Dakar med tre team

Toyota Gazoo Racing SA har slutfört testerna för den nya Toyota Hilux dakarracern som förberedelse för 2019 Dakar Rally, som pågår efter en ceremoniell start på kvällen den 6 januari 2019.

– Alla tre teamen testade sina bilar i de stora sanddynerna i närheten av Lima i veckan och har förklarat sig mer än nöjda med Dakar-Hiluxens prestanda, säger Toyota Gazoo Racing SA, Team Manager, Glyn Hall, efter testen. Vi har också slutfört justeringarna av bilarnas hjulupphängning för de stora sanddynerna, och alla tre teamen kommer att börja med en nästan identisk inställning av stötdämparna.

Sedan ankomsten till Perus huvudstad, Lima, har Toyota Gazoo Racing jobbat hårt med att bygga upp och anpassa de tre Toyota Hilux som ska delta i årets Dakar-rally samt de supportlastbilar som ska transportera teamets tusentals reservdelar och all utrustning som krävs för att genomföra världens tuffaste rally.

– Det är verkligen en mammut uppgift, men vår erfarenhet sedan den första tävlingen 2012 har lärt oss mycket, och vi har trimmat hela teamet till ett läge där vi känner oss helt förberedda före schemat, fortsatte Hall.

Nästa uppgift för teamet är att klara de strikta tekniska kontrollerna, som krävs innan bilarna får starta loppet. Det handlar både om administrativa kontroller för alla teamets alla medlemmar och liksom tekniska kontroller för att säkerställa att bilarna är byggda enligt reglementet och utrustade enligt reglementet.

Loppet startade med en ceremoniell start i centrala Lima den 6 januari, lokal tid. Därefter lämnar teamen Lima för kuststaden Pisco, via några massiva sanddyner innan rallyt fortsätter söderut till San Juan de Marcona.

– Dakar 2019 blir garanterat en spännande tävling för oss, avslutade Hall. Det är exakt tio år sedan Giniel och Dirk senast vann ett Dakar-rally. I år kör alla tre teamen för seger, och jag vet att Giniel siktar på att ta hem stor trofé i år.

Mer om civila versionen av Hilux: https://livsstilsbilar.se/when-the-going-gets-tuff/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 1 =