Vässad RAV4, för lite tuffare körning

Toyota RAV4 har lyckats hålla sin position som en av marknadens mest sålda SUV:ar. Den erbjuds i flera olika versioner, alla med Toyotas bränslesnåla och pålitliga hybridteknik. Toppmodellen är en avancerad laddhybrid med sammanlagd effekt på 306 hk, fyrhjulsdrivning och 75 km räckvidd på el. Modellerna utan laddhybridteknik har en systemeffekt på 222 hk. De senare är cirka 250 kg lättare, får dra 1 650 kg och har en acceleration 0-100km/t på 8,1 sekunder. Laddhybriden får dra 1 500 kg och gör 0-100 km/t på 6,0 sekunder. Bränsleförbrukningen anges till 1,0 liter/100 km för laddhybriden och 5,75 liter/100 km för hybriden. Det är i vanlig ordning siffror som ska tas med en rejäl nypa salt. Laddhybriden är extremt snål vid kortare körningar, men hybriden ar igen det vid längre körning tack vare lägre vikt.

GR Sport

Nu vässas modellserien ytterligare genom att ett nytt sportigare utförande läggs till RAV4-serien. Nya GR SPORT-versionen introduceras i Sverige som elhybrid med intelligent fyrhjulsdrift (AWD-i). Det rör sig i huvudsak om styling-detaljer hämtade från flerfaldiga världsmästarvinnarna TOYOTA GAZOO Racing, men GR Sort har även styvare fjädring och andra stötdämpare avstämda för en bättre väghållning och mer precis styrrespons. 

Exteriör och interiör inspirerad av Toyota Gazoo Racing

Exteriören är skapad för att ge bilen en mer sportig look. Pianosvarta skärmbreddare, nytt utförande på spoiler fram och mer framträdande infattning av dimljusen i samma färg och mönster som grillen. Den diskreta GR-logotypen i grillen och på bakluckan och de svarta, 19-tums lättmetallfälgarna är styling-detaljer som ytterligare förstärker Toyota RAV4 GR SPORT speciella utseende. Temat går igen även invändigt med sportsäten i mockaimitation och präglad GR-logotyp på nackstödet. Mörkgrå metallicdetaljer på dörrar och ratt och kontrastsömmar i silver på säten och växelspak ger en sofistikerad inramning.  GR-logotypen återfinns också på golvmattorna och på ratten.

Senaste versionerna av säkerhet- och multimediasystem 

Toyota RAV4 GR SPORT har senaste multimediasystemet med 10,5-tums högupplöst pekskärm och digital anpassningsbar 12,3-tums förardisplay som standard samt digital innerbackspegel. Dessutom har samtliga versioner av RAV4 GR SPORT ett JBL-ljudsystem med 9 högtalare och förstärkare för en ännu bättre musikupplevelse. Modellen inkluderar också den senaste generationens Toyota Safety Sense-system med säkerhets- och förarassistenfunktioner och innehåller både det nya Emergency Steering Assist-systemet och det förbättrade Pre-Collision Systemet. 

Alla GR SPORT-modeller är utrustade med elmanövrerade framsäten samt Panoramic View Monitor som ger föraren en bättre överblick av den omedelbara omgivningen vid manövrering i låg hastighet.

RAV4 GR SPORT har ett rekommenderat cirkapris från 478 900 kr.

Sammanfattning:

  • Inspirerad av TOYOTA GAZOO Racing 
  • Finjusterad fjädring för bättre väghållning och vassare körupplevelse
  • Senaste multimediasystemet och anpassningsbar digital förardisplay
  • Nya RAV4 GR SPORT – hos återförsäljare i början av 2023, beställningsbar fr.o.m. slutet av oktober i år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =