Cupra tror på bilen och körglädjen

”Vi vet exakt vad vi vill uppnå: och jag kan lova dig att det inte kommer bli tråkigt. Varje enskild modell vi lanserar kommer att vara ett steg framåt på vår resa”, säger Wayne Griffiths. ”Vi kommer att förbli trogna oss själva och vara autentiska, detta är andan hos CUPRA tribe. Vi kommer att göra detta enligt CUPRA, som vi alltid har gjort. Framtiden är elektrisk. Framtiden är CUPRA.”

Citatet kommer från Cupras event: ”the Unstoppable Impulse” i Terramar, Spanien, där varumärket idag presenterade sin framtidsvision och nya modeller fram till 2025.

Det handlar som tre nya elektrifierade modeller till 2025:

CUPRA Terramar*, CUPRA Tavascan* och CUPRA UrbanRebel*

CUPRA har nu som målsättning att sälja 500 000 bilar per år, global expansion till nya marknader och att gå in i nya segment

CUPRA avslöjade också en glimt av framtidens versioner av nuvarande modellprogram

”Ikväll visar vi upp hela utbudet av nästa generation modeller från CUPRA som ska lanseras fram till 2025”, sa Wayne Griffiths, VD för CUPRA. ”På sikt är vårt mål att leverera 500 000 bilar per år, fortsätta vår globala expansion och att gå in i nya segment.Vår CUPRA tribe ska få allt detta att hända, det är människorna som räknas. För i slutändan är det människorna som skapar varumärket.”

Från vänster: Tavascan, Terramar och UrbanRebel

CUPRA Terramar: märkets första elektrifierade SUV

Laddhybridtekniken har visat att elektrifiering är en del av CUPRAs DNA, och utbudet av bilar som drar fördel av denna teknik har vuxit till att omfatta en stor del av märkets modellutbud. Men CUPRA tar det hela ett steg längre.

Under 2024 kommer utbudet av laddhybridmodeller att erbjuda ännu fler alternativ och ännu längre räckvidd.

CUPRA Terramar, en sportig SUV som är en hyllning till Terramar, kombinerar djärva proportioner med slående design. Denna emotionella, sportiga laddhybrid-SUV kommer att positionera sig i SUV-segmentets ”hot-spot”, det snabbast växande segmentet i Europa. Den kommer att tillverkas i Ungern vid Audis anläggning i Györ.

CUPRA Terramar kommer att erbjudas i ICE-versioner och en ny generation av laddhybriddrivlinor som ger en elräckvidd på ca 100 km.

e-HYBRID-serien fokuserar på prestanda och modern sportighet och är en del av CUPRAs elektrifieringsresa.

”Det var i Terramar allt började för CUPRA. Vår nya sportiga laddhybrid-SUV kombinerar på ett perfekt sätt djärva proportioner med en lång, slående motorhuv, hajnosen betyder banbrytande motstånd och en vilja att vinna”, säger Jorge Diez, designchef på CUPRA.”Med föraren i åtanke erbjuder vi en unik upplevelse med den senaste tekniken, tack vare det förarorienterade interiörkonceptet. Sammantaget en 4,5 meter lång SUV med CUPRA DNA redo att skaka om ett av de mest konkurrenskraftiga segmenten.”

CUPRA Tavascan: drömmen blir sann

Nästa steg på resan är CUPRA Tavascan*. Bilen är ett uttryck för CUPRAs elektrifierade vision och kommer att vara trogen konceptbilen från 2019. Varav några designdetaljer hintades på 2021 års CUPRA Tavascan Extreme E Concept. CUPRA Tavascan* fångar inte bara visionen om modern elektrifiering, den globaliserar också märket och tar CUPRA till nya marknader. Modellen lanseras under 2024.

CUPRA UrbanRebel*: utmanar konventioner och väcker känslor

2025 kommer CUPRA att lansera UrbanRebel* – en eldriven stadsbil – på marknaden. En bil som kommer att ta CUPRA långt utanför sina traditionella gränser. UrbanRebel* drivs av känslor, är designad och utvecklad för en mer rebellisk elektrifierad värld.

Den framhjulsdrivna Urban Electric Car använder Volkswagen-koncernens MEB Small-plattform för att leverera en emotionell, högpresterande stadsbil.

”CUPRA UrbanRebel kommer att bli det största projektet för vårt företag under de kommande åren, eftersom den är nyckeln till vår transformation som ett helt elektriskt varumärke. Vi leder utvecklingen, fordonsfamiljen som kommer att demokratisera hållbar mobilitet i staden, för flera märken inom Volkswagen-koncernen”, säger Dr. Werner Tietz, chef för forskning och utveckling på CUPRA.

Det 4,03 m långa modellen är en ”hero-modell” inom hållbarhet och integrerar avancerade återvunna och biobaserade material för att tänja på gränserna för vad som är möjligt att uppnå och leverera ett mer medvetet fordon. Genom att kombinera tillverkningsmetoder som 3D-print och 3D-stickning med parametrisk design förbättrar man prestanda och kvalitetsupplevelse.

Lättviktsdesign både utvändigt och invändigt hjälper bilens elmotor på 226 hk (166 kW) och batteripaket att ge elbilen Urban Electric Car en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6,9 sekunder och en räckvidd på upp till 440 km (range versionen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − sex =