Det firas ordentligt i London

Londonborna fyller gatorna i rojalistisk glädjeyra när drottning Elizabeth II firar 70 år på tronen. Naturligtvis ansluter sig Jaguar och Land Rover till Hennes Majestät Drottningens jubileumsfirande, med 26 av sina bilar i Platinum Jubilee Festival söndagen den 5 juni. 

För att ytterligare fira drottningens 70 års omsorgsfulla regerande ger Land Rover det brittiska Röda Korset en ny Defender 130 för att stödja deras verksamhet i Storbritannien. Land Rovers ingenjörer kommer att arbeta med representanter från välgörenhetsorganisationen, där drottningen är beskyddare, för att anpassa Defender 130 innan den tas i bruk. Land Rover har stött International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies sedan 1954.

– Vi är glada över att ta emot Defender 130 och ser fram emot att arbeta med teamet på Land Rover för att anpassa den under de kommande månaderna. Som den längsta versionen av detta fordon som någonsin tillverkats kommer vi att kunna utnyttja den ökade kapaciteten för att införliva nya och unika funktioner som bättre kommer att stödja vår nödberedskap och ambulansverksamhet. Fordonets terrängkapacitet kommer att ge oss möjligheten att komma åt avlägsna områden och nå människor som drabbats av nödsituationer och katastrofer över hela Storbritannien, säger Chris Davies brittiska Röda Korset.

Queen’s Platinum Jubilee Pageant är ett firande av kreativiteten och uppfinningsrikedomen hos folket i Storbritannien och Commonwealth under de 70 åren av hennes regeringstid. Två av Hennes Majestäts älskade Land Rover Defenders kommer att delta, tillsammans med tre Jaguar- och Land Rover-fordon från James Bond-filmer, och en samling sällsynta Jaguar-cabrioleter inklusive en skräddarsydd 1965 Series 1 E-type Roadster. Det unika renoveringsarbetet innehåller en omfattande lista över förbättringar som utförts av expertteknikerna på Jaguar Classic Works. Bilen har en metallic blå lack inspirerad av unionens flagga.

– Det är en sann ära för oss och våra fordon att få spela en roll i detta betydelsefulla tillfälle att fira Hennes Majestäts platinmjubileum, säger Chris Thorp stabschef på Jaguar Land Rover. Som Storbritanniens längst regerande monark, ledare för samväldet, beskyddare av mer än 600 välgörenhetsorganisationer samt en mor, mormor och gammelmormor, är drottningen en anmärkningsvärd förebild och vi är glada att få fira med henne idag.

Andra kända Jaguar- och Land Rover-fordon som deltar i tävlingen inkluderar den första Land Rover som världen någonsin såg, avtäckt på bilmässan i Amsterdam 1948. 

I ett firande av Jaguars steg mot en helelektrisk framtid kommer paraden att innehålla en F-PACE laddhybrid i en skräddarsydd design med trumsensationen Nandi Bushell och en helelektrisk I-PACE från E-Trophy racing-serien.

Den livfulla och färgglada processionen kommer att täcka en 3 km lång rutt som passerar The Mall och Buckingham Palace, vilket återspeglar vägen för kröningen för 70 år sedan. Den kommer att innehålla mer än 10 000 frivilliga och kreativa som firar vart och ett av drottningens sju decennier på tronen genom en karneval av konst, musik, teater och dans. Jaguarerna och Land Rovers kommer att vara med under hela paraden med anmärkningsvärda märkesfans och kulturella ikoner ombord, från Bear Grylls till Dame Joan Collins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =