Hållbarhet på bred front lanseras med Kia EV9

Förarmiljön i kommande Kia EV9
 • Kias har gjort 10 val när det gäller hållbarhet. De introduceras på kommande EV9 och ska appliceras på alla nya Kia-modeller, i syfte att uppnå hållbarhet i stor skala
 • Kias hållbarhetsstrategi för design inkluderar åtaganden att fasa ut användningen av läder och investera i utvecklingen av nya biobaserade material
 • Kia har som mål att minska kortsiktiga koldioxidutsläpp och uppnå koldioxidneutralitet i hela sin verksamhet senast 2045

Kia har avslöjat nya detaljer om sina ”10 måste-ha hållbarhetsartiklar”, som definierar en baslinje för användningen av hållbara material i sina framtida modelllinjer.

Kia har en lång historia av att integrera hållbara material i sina produkter, med början med användningen av bioplast och sockerrörsbiofiber i 2014 års Soul EV. Kia har fortsatt att sträva efter hållbarhet i sina produkter, med det nuvarande utbudet av växtbaserade komponenter och användning av återvunnen PET och kasserade fiskenät i produktionen av sina tyger och mattor.

Nu, som ett steg mot att uppnå varumärkets mål om koldioxidneutralitet i hela verksamheten till 2045, har Kia tillkännagett ytterligare detaljer om sin övergripande design hållbarhetsstrategi. Initiativet syftar till att uppnå hållbarhet i stor skala, samtidigt som de tillhandahåller de bästa materiallösningarna för alla nya modelllinjer.

Den första åtgärden har sett Kia göra ett fast åtagande att helt fasa ut användningen av läder i alla nya produkter. Den andra, som beskrivs nedan, kommer att se Kia integrera sina 10 måste-ha hållbarhetsartiklar i sina nya modelllinjer, med början i EV9. Slutligen, som en del av sina avancerade ansträngningar, kommer Kia att fortsätta att investera i test- och utvecklingsprogram för att påskynda implementeringen av biotillverkning, vilket understryker dess engagemang för att främja hållbar teknik.

10 måste-ha hållbarhetsartiklar i EV9

 1. Bioplast
  Bioplast är en spännande och innovativ typ av plast som kan tillverkas med en mängd olika förnybara biomassakällor som vegetabiliska oljor, majsextrakt, sågspån och sockerrör. Att använda bioplast bidrar inte bara till att minska beroendet av fossila bränslen, utan erbjuder också de extra fördelarna med diversifierad inköp och minskad exponering för oönskade kemikalier.

Förutom sin hållbarhet är bioplast också mångsidig och hållbar nog att användas i olika komponenter i bilens interiör. Från instrumentbrädan och konsolen till pelarna och garneringarna kan du hitta bioplast inbyggd i hela EV9:ans design.

 1. Återvunnen (PCM) plast
  Återvunnen (PCM) plast är precis vad det låter som: plast tillverkad av återvunnet material från befintliga produkter snarare än nya, ”jungfruliga” pellets.

Denna revolutionerande process har flera fördelar som sträcker sig över hela produktionslivscykeln. För det första minskar det avsevärt mängden plastavfall som hamnar på deponier eller förorenar miljön. För det andra hjälper återvunnen plast också till att spara icke-förnybara resurser genom att minska behovet av jungfruliga material som ska användas vid skapandet av nya produkter.

Ett av nyckelområdena där PCM-plast har införlivats i nya Kia EV9 är dörrgarneringarna. Kias integrering av återvunnen plast i EV9:ans konstruktion är ett proaktivt steg som bidrar till att minska avfallet och återställa deponier.

 1. Bio PU
  I sina ansträngningar att fasa ut läder identifierade Kia Bio Polyurethane (PU) som den optimala lösningen, med tanke på dess potential att minska de totala koldioxidutsläppen och införliva växtbaserade komponenter, vilket i slutändan bidrar till en mer hållbar balans.

Bio PU erbjuder inte bara ett hållbart alternativ, utan det ger också en bekväm sittupplevelse. Noggrant designad för att ge utmärkt stöd, dämpning och hållbarhet, samt en mjuk och andningsbar känsla, Bio PU finns i sätena och interiöröverdragen på nya Kia EV9.

 1. Återvunnet PET-tyg
  Polyetylentereftalat (PET) är bland de plaster som är lättast att återvinna i världen, vilket gör den idealisk för olika hållbara tillämpningar från vattenflaskor till kläder.

Med god motståndskraft mot stötar, fukt och lösningsmedel är det det idealiska tyget att täcka utsatta ytor i bilen med. Kia har tagit detta ett steg längre genom att använda återvunnet garn för att delvis komponera sitt PET-tyg, vilket säkerställer både hållbarhet och hållbarhet i interiören av nya Kia EV9.

Detta material kan hittas i många delar av EV9:ans interiör, inklusive sätena, takskydd, solskydd, garnering och nackstöd. Noterbart är att varje EV9 innehåller minst 70 återvunna flaskor, vilket framhäver varumärkets engagemang för att minska avfallet.

 1. Återvunnen PET-matta
  Förutom sin närvaro i resten av kabinen använder Kia 100 procent återvunnen PET i skapandet av sina standardmattor. Om man går ännu längre erbjuder varumärket möjligheten att en del av detta material kommer från återvunna fiskenät.

Detta är inte bara en innovativ användning av avfall, utan tar också upp det allvarliga problemet med kasserade och förlorade fiskenät som ödelägger det marina livet runt om i världen. Omkring 640 000 ton fiskeredskap hamnar i haven varje år, vilket resulterar i att otaliga marina varelser dör, inklusive sjöfåglar, valar och sälar.

Genom att fånga och återvinna spöknät arbetar Kia inte bara för att minska inträngningen av plastpartiklar i vattnet när de bryts ner, utan begränsar helt och hållet den påverkan de har på de avgörande ekosystemen i våra hav.

Golven i nya Kia EV9 har mattor gjorda av återvunnet PET och fiskenät.

 1. Bio PU-skum
  Polyuretanskum (PU) är ett mångsidigt material med applikationer som sträcker sig från sportutrustning till rymdfärjaisolering. Dess utmärkta hållbarhet och kompressionsegenskaper gör den också till ett idealiskt val för dämpning i en mängd olika applikationer, såsom möbler, sängkläder och skor.

Tillverkat med hjälp av naturliga oljor, erbjuder Kias Bio PU-skum den spänst och smidighet som standard polyuretan med minskad påverkan på planeten.

Bio PU-skum finns i nackstöden på nya Kia EV9.

 1. Biofärg
  Biofärg är mer hållbart än alternativ gjorda med råolja och minskar kemiskt avfall som normalt härrör från tillverkningsprocessen.

Kias biofärg är tillverkad av rapsolja, en vegetabilisk olja som erhålls från raps och som ofta används inom livsmedels-, biobränsle-, färg-, kosmetika- och läkemedelsindustrin.

Biofärg finns på dörrbrytarpanelerna på nya Kia EV9, vilket minimerar miljöpåverkan utan att kompromissa med kvaliteten.

 1. BTX-fri färg
  Kia har proaktivt tagit itu med de skadliga miljöeffekter som är förknippade med användningen av kombinationen av bensen, toluen och xylen (BTX) genom att anta en hållbar lösning: BTX-fria färger.

Genom att applicera BTX-fria färger i sina modeller erbjuder varumärket samma högkvalitativa skydd och finish som kunderna förväntar sig, samtidigt som de minimerar användningen av förorenande kemikalier.

I linje med sitt engagemang för hållbarhet har nya Kia EV9 en interiör som nästan genomgående är prydd med BTX-fria färger, förutom dörrfönstrets brytarpanel, som är belagd med biofärg.

 1. Återvunnet PET-garn
  Polyetylentereftalat (PET) visar återigen sin mångsidighet, med garnet som används för vissa kabinapplikationer i Kias modeller tillverkat av 100 procent återvunna PET-flaskor.

Mer än 70 återvunna PET-flaskor används för alla återvunna PET-artiklar som finns i nya Kia EV9.

Bland dess många applikationer är det återvunna PET-garnet centralt i sätessömmarna, vilket lägger till ett extra lager av hållbarhet till EV9:ans inredning.

 1. Återvunnen PET-filt
  Filt tillverkad med återvunna PET-flaskor är både mjuk och hållbar, nyckelegenskaper när den används i en miljö som kan användas för att transportera allt från bagage till husdjur.

PET har den extra fördelen att den erbjuder bra akustisk absorption, minskar överföringen av ljud från bilens bakdel till resten av kupén och hjälper till att upprätthålla en körupplevelse som känns lika bra som den ser ut.

Återvunnen PET-filt finns på bagagebrädan på nya Kia EV9.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 19 =