Nya Defendern i rallykostym

Brittiska Bowlers är en firma som specialiserat sig på offroad-konvertering och då med fokus på tävlingskörning. Företaget har kört en serie med offroadracing med tidigare Defender-modell och nu har man tagit fram en race-version av nya Land Rover Derfender 90 för en tävlingsserie som går under namnet Bowler Defender Challenge. 2022-Challenge kommer att köras över sju rundor i Storbritannien, med datum och platser som kommer att meddelas senare under året. Det finns 12 platser tillgängliga för serien, där varje lag tävlar i identiska Bowler-förberedda Defenders. Serien är öppen för veterankonkurrenter och de utan tävlingserfarenhet.

För dem med begränsad erfarenhet eller ingen kan Bowler erbjuda utbildning och stöd för att få den nödvändiga licensen innan de går direkt till serien. Utmaningen har varit en idealisk plattform för att få kunskap om motorsport innan man går vidare i andra utmaningar och tävlar i rally-raid-evenemang över hela världen.

Under 2022 och framåt kommer Bowler defender Challenge att fortsätta att fokusera på att leverera en rolig miljö som främjar utvecklingen av kör- och tävlingskunskaper men ändå behåller den engagerande känslan av en riktig motorsportfamilj.

Tävlingskalendern täcker Storbritannien och varje Bowler Defender Challenge-utrustat lag kommer att möta en riktig blandning av rallyförhållanden. För varje omgång kommer det att finnas ett komplett Bowler-supportteam med dedikerade serviceområden. Ett gästfrihetsområde kommer att hjälpa förare och team att få ut det mesta av stillestånd och delta i briefingar under evenemangen. Bowlers Challenge kommer att få full täckning via nationella- och Bowler-mediekanaler.

Bowler Defender Challenge är baserad på Land Rover Defender 90 med en 300 hk Ingenium 2.0-liters turboladdad bensinmotor. Bowler använder sin långa tävlingserfarenhet för att förvandla den till en rallybil med full skyddsbur, modifierat chassi, höjd hjulupphängning, 18-tums rally-spec-hjul och rattmonterade paddelväxlar.

Sedan den började säljas 2020 har Land Rover Defender vunnit hyllningar från kunder och media för sin ostoppbara förmåga, engagerande charisma och övergripande robusthet. Den mer kompakta Defender 90, med kortare hjulbas, visade sig vara den perfekta utgångspunkten för Bowler -konverteringen.

Rally Defenders är byggda för sin egen tävling – Bowler Defender Challenge -serien – på sju evenemang runt om i Storbritannien 2022.

Varje Bowler Defender Challenge är helt avskalad innan installation av en komplett FIA-standard skyddsbur. Den främre och bakre delen av chassit är modifierad och ger ytterligare stöd för en ny skräddarsydd hjulupphängning. Den vassare hjulupphängningen är framtagen i samarbete med Fox, den ökar markfrigången med 25 mm. Den aggressiva framtoningen förstärks av nya Bowler-rally-spec 18-tums hjul.

Bowlers ingenjörer har tillhandahållit en serie elektroniska komponenter, från brandskydd och elsäkerhet till ytterligare belysning och fordonsstyrsystem-alla helt integrerade i den befintliga elektriska arkitekturen. Rallysäten är installerade och växelväljaren är omplacerad för optimal tävlingsposition. Bowler-utvecklade rattmonterade paddelväxling är kronan på verket.

Under konverteringen modifierar och förstärker Bowler den redan utomordentligt styva Defender-karosssen för att klara de extrema förhållandena i terrängrace. Standarddörrarna är modifierade för att ta bort tröskelbeläggningssektionen, vilket möjliggör montering av skyddspaneler i full längd från sida till sida under dörrarna. En modifierad front ökar luftflödet till kylsystemet och rymmer ytterligare tävlingsstrålkastare, medan en ny takspoiler rymmer ytterligare bakbelysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =