Tuffare Trek-version ger mer terrängkänsla

• Designuppdateringar på den nya versionen av X-Trail
• Ny vattentålig klädsel
• Tillgänglig med e-4ORCE, Nissans unika elektrifierade 4-hjuldrift för säkert grepp under alla förhållanden

Nissan X-Trail, bilen som är lite mer terrängbil än många andra SUV:ar, blir lite tuffare i den nya utrustningsnivån N-Trek. ”Riktad till aktiva familjer och andra äventyrare”, säger Nissan som använder Trek-nivån för att markera en tuffare version av sin terrängbil precis som man gjorde när Navara lanserades som Trek-1.

Visuellt visar X-Trail N-Trek upp en robustare stil för att matcha den tydligare terrängbilsstilen. Stötfångarna fram och bak är lackerade i Gun Metal Grey, medan kåporna på ytterbackspeglarna är svarta. Nya LED-dimstrålkastare har integrerats i den nedre delen av den främre stötfångaren.

X-Trail N-Trek är tillgänglig i ett flertal karossfärger, några i metallic och andra pärlemo. Färgerna Pearl White, Champagne Silver och Ceramic Grey är även tillgängliga i 2-tone konfigurationer med svart tak.

Om vi tittar in i kupén har en ny smuts- och vattentålig klädsel introducerats, som ska återspegla den mer äventyrliga andan hos N-Trek-köparen – som sannolikt återvänder till sin bil efter sportiga aktiviteter utomhus i alla väder och kan göra det utan oro för interiören.

För att komplettera interiörens extra robusthet kommer ett tillbehörspaket också att finnas tillgängligt specifikt för X-Trail N-Trek. Paketet kombinerar golvmattor av gummi med en vändbar bagagerumsmatta (velour på ena sidan, gummi på den andra).

X-Trail N-Trek är även tillgänglig med Nissans nytänkande drivlina e-POWER. Systemet använder en liten och effektiv turboladdad 3-cylindrig motor med variabelt kompressionsförhållande för att generera elektricitet, som laddar det inbyggda batteriet, som i sin tur driver hjulen via en eller två elmotorer. För maximal balans och trygghet under alla förhållanden består det avancerade 4-hjulsdriftsystemet, e-4ORCE, av två elmotorer – en på fram- resp bakaxeln. Systemet kan justera krafttillförseln till de fyra hjulen 10 000 gånger per sekund för optimalt grepp och bästa komfort.

Nissan X-Trails elektrifierade drivlina levererar den mjuka, sömlösa körningen som påminner om en helt eldriven bil. Detta kombinerat med ökad kapacitet att hantera utmanande förhållanden på eller vid sidan av vägen och utan behov av att ladda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =